top of page

VÆR MED - LÆR OM PERMAKULTUR I PRAKSIS
Efter en længere ufrivillig pause på grund af en arbejdsrelateret ulykke lukker vi igen dørene op for alle, som har lyst til at lære mere om permakultur i praksis igennem arbejdsdage, frivilligt arbejde eller praktikforløb. (Opdateret april 2022)

Sandmosen 38 er et skovlandbrug, hvor vi praktiserer forskellige former for regenerativ dyrkning og eksperimenterer med produktionen af bæredygtige fødevarer på en måde, som er så tæt som muligt på de processer, vi ser i naturens økosystemer.
 

Sandmosens Permahave er vores markedshave med dyrkning (og salg) af grøntsager i et biointensivt system med gravefrie bede, som året rundt er dækket med et beskyttende lag af kompost eller nedvisne plantedele for at stimulere og fodre mikrolivet under jordoverfladen. Mere liv i jorden er ensbetydende med sundere, velsmagende grøntsager!
 

Det fælles udgangspunkt for alle vores dyrkningsmåder er, at vi genopbygger jordens mikroliv, lagrer kulstof og begrænser udledningen af CO2 og andre drivhusgasser og samtidigt genopbygger biodiversiteten. Vi tager udgangspunkt i de processer, vi kan observere i naturens økosystemer.
 

Sandmosen 38 er også et demonstrations- og formidlingsprojekt (LAND-center) og som sådan en del af et landsdækkende netværk med udgangspunkt i foreningen Permakultur Danmark. LAND står for Læring Aktiviteter Netværk Demonstration.
 

Alle disse aktiviteter er vævet tæt sammen og understøtter hinanden og skaber dermed et robust, resilient og fremtidssikret projekt, som tager sit udgangspunkt i et helhedsorienteret Permakulturdesign, som du kan læse mere om HER
 

 

LÆR MERE OM PERMAKULTUR I PRAKSIS

Vi afholder ingen kurser i løbet af dette forår, men koncentrerer os om at udvide produktionen og forbedre vilkårene for formidlingsaktiviteterne. Har du lyst og tid til at være med i denne proces og samtidigt lære om permakultur i praksis, vil vi i de kommende måneder tilbyde forskellige muligheder/aktiviteter for det.

Fælles for aktiviteterne er, at alle kan være med (der er mange forskellige typer af opgaver), og at det ikke kræver forhåndsviden. Det er også nødvendigt at tilmelde sig, så vi kan forberede aktiviteterne, så alle får mest muligt ud af dem. Send blot en mail til blockx@mail.dk eller sms til 29805321.

 

ARBEJDSDAGE

Dato: weekenden 9. og 10. april 2022

                Begivenheden annonceres på facebook

Dato: anden halvdel af april 2022 – fokus på plantning af træer, buske og andre skovhaveplanter

                Begivenheden annonceres på facebook

 

FRIVILLIGT ARBEJDE

Er du også vild med ”Learning by doing”, men har du ikke mulighed for at deltage i arbejdsdagene med fastlagte datoer, må du gerne sende en mail til blockx@mail.dk. I må også gerne være flere - vi kan sikkert tilrettelægge en aktivitet, som vi alle sammen får noget godt ud af.
 

PRAKTIKFORLØB

Har du en drøm om eller går og overvejer at starte dit eget permakulturprojekt – uanset målestok – tilbyder vi skræddersyede praktikforløb. Som udgangspunkt forventer vi et engagement på minimum 18 timer om ugen i en periode på mindst 2 måneder.
 

Du vil være en del af de daglige opgaver her på stedet (som selvfølgeligt er afhængig af årstiden), men tager hensyn til netop dig og dine hovedinteresser. Afveksling i arbejdsopgaver er et vigtigt fokusområde for os selv og for dem,  som hjælper os med praktiske opgaver.
 

I år skal der sås, plantes, høstes, passes dyr, etableres nye dyrkningsbede, opsættes hegn, forbedres vilkårene for formidling ved ombygning, etablering af stier m.m. Det er en selvfølge, at man i et praktikforløb har meget lyst til fysisk arbejde. Der er dog også tid til at lære om, hvorfor vi gør, som vi gør, og jeg vil gerne bidrage med forslag til selvstudium.
 

Lyder dette som noget for dig, er du meget velkommen til at sende en mail til blockx@mail.dk, hvor du beskriver din motivation for et praktikforløb hos os, og hvad du forventer at kunne få ud af læringsforløbet.

bottom of page