top of page

DIPLOMA IN APPLIED PERMACULTURE

Der findes ikke en egentlig uddannelse i Permakultur Design. Man kan dog fordybe sig i de teoretiske aspekter af Holistiske Designprocesser og Permakultur Design igennem et læringsforløb af mindst 2 års varighed, som man selv tilrettelægger. Det har jeg gjort igennem den internationalt anerkendte forening for permakultur i England

I dette læringsforløb laver man rapporter af 10 designprocesser (designs skal implementeres), som så i den sidste ende bliver vurderet af andre med flere års erfaring med Permakultur Design. Ud fra permakulturens helhedstænkende tilgang til omstillingen til en mere bæredygtig verden er det et krav, at man arbejder med designprocesser i forskellige felter og fagområder og dokumenterer, hvordan man anvender forskellige teorier, redskaber og designmetoder.

Rapporten for vores projekt ”Sandmosen 38” kan læses HER(kommer snart). Selve designet - dvs. strategien for beslutningsprocesserne – findes på side 59 og 60.

Det er en af de 10 rapporter, jeg har lavet i denne læringsproces. Det er den mest omfattende af dem og omdrejningspunkt for beslutningsprocesserne i vores projekt. Det er således også - på en mere eller mindre direkte måde – udgangspunkt for de øvrige 9 designs. Portfolioen med alle 10 designrapporter bliver snarest lagt ud her på hjemmesiden.

Og selvfølgeligt afsluttes læringsprocessen ikke her. Tværtimod.

bottom of page