top of page

SANDMOSENS PERMAHAVE

På Sandmosen 38 dyrker og sælger vi grøntsager fra Sandmosens Permahave, som er en integreret del af skovlandbruget. Samtidig sælger vi æg fra vores fritgående høns.

IMG_20180819_105240.jpg
IMG_20180819_110615.jpg

FØLG MED PÅ FACEBOOK

  • Facebook

GRØNTSAGSDYRKNING I PERMAHAVEN

Grøntsagerne, som vi sælger i vores vejbod, er dyrket i en biointensiv markedshave, hvor der ikke pløjes, men hvor planterne dyrkes i permanente bede - til stor gavn for klimaet. Vi bruger hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. 
 

Sunde planter fulde af næring kræver en levende jord. Det opnår vi ved hele tiden at tilføre organisk materiale ovenpå jorden blandt andet i form af kompost. Det organiske materiale bliver omdannet af jordens mikro- og makroliv til de næringsstoffer, som planterne har brug for.
 

Vi gøder altså ikke planterne direkte, men jorden "fodres" og på denne måde får planterne den næring de behøver. Samtidig er vi i gang med at etablere en produktion af frugt, bær, kastanjer og nødder.

SALG AF ÆG FRA FRITGÅENDE OG FLITTIGE HØNS

Vi sælger hver dag friske æg fra vores høns. Hønsene er udenfor de fleste af dagens lyse timer. Udover det græs, ukrudt og insekter, som de selv finder, bliver hønsene fodret med økologisk foder.

Hønsene er et vigtigt hjælpemiddel for os til at begrænse ukrudt mellem frugttræerne. Nogle af hønsene bor i et mobilt hønsehus, mens andre tilbringer natten i en dertil indrettet del af drivhuset.

bottom of page