Sandmosen 38 v. Jozef Blockx

Sandmosevej 38, Ryaa
9440 Aabybro

Tlf: 2980 5321 

Om mig

Mit navn er Jozef Blockx. Jeg er født i Belgien, men jeg har boet i Danmark siden 1987. 
 

Sommeren 2018 har endnu engang vist, at klimaforandringerne ikke er til at komme udenom, og hvor omfattende konsekvenserne kan blive, hvis ikke vi handler nu.
 

For at undgå alt for store temperaturstigninger i fremtiden er det blandt andet nødvendigt at begrænse vores udledning af CO2. Det gælder alle aspekter i vores samfund som f.eks. transport, energiforbrug og også landbrug.
 

Igennem vores projekt Sandmosen 38  vil jeg gerne komme med et bud på, hvordan vi lokalt kan producere fødevarer af høj kvalitet og samtidigt ikke blot begrænse forbruget af CO2, men også fjerne det fra luften og gemme det i landbrugsjorden.
 

Uddannelsesmæssigt har jeg en solid naturvidenskabelig basis. Og igennem flere års arbejde i landbrugs- og gartnerierhvervet har jeg opnået en del praktisk erfaring.
 

I næsten 30 år har jeg sammen med min kone Bente og vores 3 børn boet her i Ryaa på vores nedlagte landbrug fra 1876 med seks tønder land. Her har jeg i alle årene dyrket grøntsager, bær og frugt i stor stil til selvforsyning. Vi har haft får, og jeg har plantet mange træer, så vi nu ikke alene har brænde nok til opvarmning af stuehuset, men også har skabt et eldorado for et rigt dyreliv.
 

I år har jeg forfulgt min drøm om at kunne leve af arbejdet med planter og dyr ved at etablere vores skovlandbrug, som tager sit afsæt i et permakulturdesign.
 

Jeg er i gang med en diplomuddannelse i permakulturdesign, som bygger på selvstyret planlægning og læring. Desuden deltager jeg også jævnligt i kurser indenfor skovhaver, flerårige grøntsager og spiselige planter, bæredygtigt byggeri m.m., i både Danmark og i udlandet.